Οι ειδικές δυνάμεις,τα Χίουϊ του παρελθόντος και η “απόσυρση” των NH 90

1113

Οι φωτογραφίες είναι από  ευρείας κλίμακας εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατά τις οποίες συνεκπαιδεύθηκαν Τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων με Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού,στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα Apache και Χιούϊ.

Οι δραστηριότητες εκτελέσθηκαν ημέρα και νύχτα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο,όπως αναφέρει το ΓΕΣ.

Η παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε είναι για τα ελικόπτερα Χίουϊ.Δεν θέλουμε  να τα απαξιώσουμε,αλλά είναι παράδοξο το 2016 να στηριζόμαστε για τέτοιες επιχειρήσεις σ΄ αυτά. Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει πείσει τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο -που είναι και ο ίδιος πιλότος- ότι τα Χιούϊ μπορούν να θεωρούνται ακόμη αξιόπιστα επιχειρησιακά.Όσο καλά συντηρημένα κι αν είναι δεν παύουν να έχουν πολλά χρόνια στον αέρα μ΄ ότι αυτό σημαίνει.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη με τα NH 90.Αν τελικά βρεθεί τρόπος νομικός αλλά και πελάτες για να πουληθούν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κενό στις εναέριες μεταφορές του στρατού.Δεν σημαίνει αυτό ότι παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά των NH 90.Τις αποφάσεις θα τις πάρουν αυτοί που πρέπει. Παίρνουμε θέση για το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν ο στρατός να στηρίζεται μόνο στα Χιούϊ.Αν αποφασίσουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν NH 90,πρέπει να βρούμε άλλο ελικόπτερο για να καλύψουμε το κενό.

111211113

Militaire.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s